Alla inlägg den 30 juli 2014

Av Carita - 30 juli 2014 23:20

  

Hej hej!
Nu har vi varit ett par dagar här i Pismo beach och upplevt en del. Det är inte någon ”ligga-vid-poolen”-semester direkt. Kära mamma kunde igår inte förstå att vi bara hade varit här fyra dagar, så mycket som vi hinner med.

Igår var det tisdag och vi turistade mest i Pismo beach. Stranden är väldigt lång, men ganska hård, så det blev en promenad till piren där vi fått höra att lokalbefolkningen fiskar. Det var ett par kilometer. Väl på plats fick killarna hyra fiskespön och testa fiskelyckan. Robin pysslade mest med att fastna på pirpelarna och förlora krokar, men Felix fick en fisk (på bilden).

     Riktigt kul! Många får makrill, men den här var någon annan sort. Eftersom den uppenbarligen var ätbar så gav vi bort den till en man som bodde i Pismo. Vi pratade mycket med en äldre man som bor här, han står några timmar om dagen och fiskar på piren. Han kom tidigare från Portugal och hade varit fiskare där, men flyttade till Canada på 70-talet. Han tyckte att det var synd att vi inte stannade några veckor till för att vara med på den Potugisiska festival som han anordnar varje år!

Killarna köpte  brädor som yngre barn ”surfar” med och testade på dem någon timme. Det ser riktigt kul ut!


 

På  kvällen åt vi på samma restaurang som kvällen innan eftersom den var så bra! Nu blev det skaldjur för min del.

 


I närheten av Pismo beach finns det vingårdar, framför allt kring Paso Robles ca 40 minuter härifrån. Jag hade tänkt att vi skulle kolla  in någon av dem. Eftersom vi första kvällen drack ett gott vin från J.Lohr, tänkte vi att det kunde vara kul att åka dit. Så idag på morgonen köpte vi med oss lite picknick-mat och åkte dit.

Det blev en otroligt fin upplevelse! När vi kom till anläggningen fick vi höra att man inte fick gå omkring och titta på den. Efter vinprovning och presentation av en man som heter David, frågade han om vi ville ha en rundvandring. Det ville vi såklart! Det vin som vi druckit första kvällen var deras största produktion ”Seven Oaks”, med en miljon flaskor/år.

 
Så kul att se att vingårdar inte är så pittoreska som man kanske föreställer sig! Det är verkligen tradition blandat med teknologi. Nedan ses korkskruven som sorterar druvor från grenar. Samt hela gänget inne i jäsningsrummet.

   

Här ser ni när flaskor fylls och korkas på i en mobil "vagn" som kan åka runt och göra det på olika ställen.

 

Druvor som är redo för skörd om ca en månad, och Felix bland rader av vinstockar.

   

På vingården var det närmare 40 grader varmt, så hett! I Pismo beach är det betydligt svalare. Just nu sitter vi vid poolen. Noterar att klockan är strax efter 12 på natten hemma. Nu ser vi fram emot en sista kväll här i Pismo beach innan färden går vidare norrut i morgon.

Kram till er alla!

Ovido - Quiz & Flashcards