Alla inlägg den 29 juli 2014

Av Carita - 29 juli 2014 08:04

Ett par dagar till har gått, härliga dagar! Just nu sitter jag i ett hotellrum och hör vågorna brusa mot stranden och bergskipporna. Det är märkligt hur mycket vatten kan låta! Dörrana är stängda, men ljudet hörs så tydligt! Det är avslappnande.

Dagen i går var en söndag och vi turistade i Los Angeles, närmare bestämt Hollywood. På morgonen åkte vi direkt till Walk of Fame och tittade på alla kändisars avtryck i marken. Det var så gassande hett trots att klockan bara var 10 på förmiddagen, så vi orkade inte stanna så länge.      

Efter det åkte vi för att titta på ”Hollywood-skylten” så nära som det bara gick. Det blev en väldigt trevlig kringelikrokfärd upp på berget förbi fina hus. En och annan bild togs väl på plats.  

Därefter letade vi upp ett lunchställe i Hollywood, i ett otroligt mysigt område där André varit tidigare. Vi fick en lugn lunch på en terass under parasoller i riktig stadsmiljö, där barnen kunde  stå  och titta ned på en fontän och en massa folk som passerade. Ett besök på Abercrombie-butiken blev det också. Molly blev väldigt förtjust i den upplevelsen, och gick igenom butiken smått dansande i mörkret och den pulserande musiken!

   

Vi checkade sedan in på  nästa hotell som låg vid en hamn ganska nära Venice beach, ett riktigt fint Hiltonhotell! Rummet hade fantastisk takhöjd och all tänkbar utrustning, toppentrevligt!
Efter en middag där Molly än en gång somnade vid bordet hade jag och André bestämt att hans hyrbil skulle lämnas tillbaka. Jag körde den stora Dodgen och han bakom. I mörkret. Med en GPS som ställts in i ett garage utan mottagning. Det blev en lång färd. Och lite läskig. För att summera körde jag/vi helt fel och hamnade i fel ände av stan. Batteriet i min telefon var i princip slut, så det var inte så lyckat att jag förlorade kontakten med André. Efter 1,5 timme kom vi fram på olika sätt till hyrbilsföretaget. Och vägen tillbaka till hotellet tog 11 minuter...Oj så trött jag var!

Idag som är en måndag har vi badat och jag har sprungit längs Venice beach! Härligt men väldigt varmt!

 

 

Sedan bar det iväg upp längs kusten till Pismo beach längs väg 1 och väg 101. Det är bländande vackert med de många sandstränderna och höga klipporna! Men tänk att man ändå kan vänja sig vid synen, så pass att jag efter några timmar inte reagerar över att det är vackert...

Vi kom fram och det hotell jag bokat på måfå visade sig vara ett lyckokast. Fantastisk svit med total havsutsikt, stor pool och gym några rum bort. Skulle kunna stanna vid hotellet och bara träna tre dagar, men vi kommer att ha lite andra upptåg.
Vi åt en riktigt god middag vid hotellet, och såg solnedgången från vårt restaurangbord, jag tror och hoppas att det är några minuter som för alltid kommer att finnas kvar i minnet. Vackert!

Mumsig stek till midag!


 

Hela fina gänget vid middagsbordet, perfekt utsikt över solnedgången.    Solen en stund innan den gick ned.

Sov gott!

Ovido - Quiz & Flashcards