Alla inlägg den 30 juli 2013

Av Carita - 30 juli 2013 08:26

Igår blev en båttur längs kanalerna i Amsterdam. Det var som väntat kö för biljetter men barnen väntade tålmodigt. F och R hade kunnat sätta en keps och säkert fått ihop en och annan slant, för de såg så lidande ut ;-)      Själva båtturen ägnade de åt att titta på andra båtar längs kanalen samt att titta på de änder och sothönor som hade sin hemvist där. Jag och André ägnade oss något mer åt byggnader, arkitektur och lyssnade på det som berättades under turen.      Vi Vi hittade en lunchrestaurang på ett av de stora torgen, och det var en underbar lunch. Jag åt en sallad Nicoise (eller hur det stavas)med en bit grillad tonfisk, underbar men dyr...barnen fick varsin efterlängtad pannkaka som var så tjock att det inte ens orkade äta upp den!
En "shopping mall" som sågs från torget, lite annorlunda...
  Min riktigt goda sallad!   Eftersom det var riktigt varmt ville vi leta upp en badplats och efter lite surfande fann vi en vidunderlig strand helt på måfå. Platsen heter Zandvoort om någon skulle vilja åka dit för att kolla. Aldrig har vi skådat något liknande. Det blåste riktigt kraftigt så sanden yrde åt alla håll och kanter. Efter detta hade vi sand precis överallt!Stranden sedd ¨t ett håll:   Stranden sedd åt andra hållet. Visst är den enorm?!  
Det blev ett gott fika på ett café vid stranden och även här hittade André möbler han skulle kunna bygga... Jag fick en mumsig äppelpaj!

  A undersöker som vanligt möblerna...  

Mot kvällningen åkte vi tillbaka till hotellet för att avlägsna det mesta av sanden innan vi hittade en restaurang som visade sig vara riktigt speciell för att inta middag på. Retrostil kan man lugnt säga. Äntligen fick jag lite ost, en god Machego till förrätt! Hur vin och öl serverades ses på bild... :-)
Sedan var det läggdags, igen, skönt eftersom hotellet är knäpp tyst, sängarna är supersköna, och rummet är svalt!

Nu laddar vi för en ny dag, med en resa till nästa land på vår turné.


Nu laddar vi för en ny dag, med en resa till nästa land på vår turné. Ha det!

 

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards