Alla inlägg den 27 juli 2013

Av Carita - 27 juli 2013 22:57

God afton!
Ännu en dag ev livet har gått, oh som rubriken antyder så var det i lekens tecken! Efter mycket motsträvighet från mellanbarnet kom vi oss iväg till miniatyrlandet som vi fått rekommenderat att titta på i Hamburg. "Wonderland" heter det också. Med morgonens ca 26 grader kände man sog kanske lite mer sugen på en skuggig plats på en strand, men men...Vi gjorde som anmodats, och det var ett sant lyckokast. Man bokade en "slot" via nätet innan ankomst och fick därmed glida förbi diverse köer. Härliga tid!
När landet visade sig ligga helt inomhus blev jag ännu gladare, i luftkonditionerad miljö. Och barnens tilltagande förtjusning gick inte att ta miste på. Vilka otroliga konstruktioner! Vilken otrolig fantasi! Man skulle kunna titta på alla detaljer hur länge som helst. Nedan ser ni Molly framför en del av Schweiz, men rörliga tåg, tunnlar, trafikolyckor mm. André och killarna tittade på Hamburgs flygplats under en lång stund.       Lunchen åt vi i restaurangen som hade stolar som i en tågkupé, väldigt uppskattat. Molly var på bilden inte speciellt medgörlig dock, utan snarare väldigt hungrig!   I den Skandinaviska delen av Wonderland var fokus på det snöiga norra Sverige, som synes LKAB-gruvan och ett Pippi Långstrumphus inkastat i snön ;-) Även ishotellet i Jukkasjärvi fanns med och jag blev så sugen på att åka dit!     Vår utmaning låg sedan i att hitta ett ställe att kyla av sig på. På radion talas om värmebölja och kvicksilvret var uppe i 36 grader efter lunch! Idogt surfande ledde till att vi hittade ett vattenland utanför Hamburg i en fin förort. Och det var såklart en ordentlig kö för att komma in. Barnen visade prov på en otrolig uthållighet då de klarade av att köa i närmare en timme för att komma in på vattenlandet. Och så härligt vi hade det! Det blev trampolinhopp, rutchkanor, massagepooler, och vanliga pooler inomhus och utomhus. Några riktigt härliga timmar blev det!
Tillbaka i city blev det en sen middag på en grekisk restaurang med väldigt bra mat! Nu laddar vi för en god natts sömn i det stora 28-gradiga rummet och en resdag i morgon!
      Kram och sov så gott! Det verkar som att även Sverige får sin släng av värmeböljan!  

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards