Alla inlägg den 6 augusti 2019

Av Carita - 6 augusti 2019 23:47



Hejsan!

 

Parisvistelsen har nu nått sitt slut. Som jag beskrev blev det en  kort vistelse. 


Vi anlände till Paris, trixade oss med tunnelbana till Montparnasse och vårt Best Western-hotell. Hotellet hade till min förvåning faktiskt rum för 5 personer så det var riktigt bra! Ett fint rum i två våningar, trevligt att bo tillsammans allihop. Samtidigt som de olika dygnsrytm vi har i familjen försvårar lite. Tänk när barnen var små och vi lade dem på hotellet för att sätta oss ute på en balkong eller terrass för att prata en stund. Nu är det tonåringarna som vill vara vakna...och vi vill sova vid 23 😀. Nya tider, helt klart!

  

Utsikt från vårt hotellrum i Montparnasse.


Vi steg upp i morse och André sprang innan mig, jag när han kom tillbaka. Verkligen skönt ute med 21 grader, även om solen lyste med sin frånvaro.

 

Såg Eiffeltornet på lite avstånd vid löprundan på morgonen . 


Väl hemma på hotellet var det bara Molly som hängde på till frukost, efter lite kollande på några caféer valde vi att ta hotellets frukost. Den var god och innehöll allt man kunde önska!


Efter vår frukost fick vi upp killarna, packade våra väskor och tog en Uber till det vi trodde var tågstationen...det var bara inte rätt station. Tack och lov kom vi på det rätt snabbt och ingen större fara var åsamkad. 


Min önskan var att se Notre Dame efter branden tidigare i år. Vi promenerade därför från stationen till Notre Dame längs vattnet. Katedralen syntes i princip hela promenaden. 


När vi var framme var det lunchdags så vi stannade vid en bistro och beställde lite mat. Det blev en Croque Madame för min del. Kanske har jag börjat anpassa mig till det Franska brödätandet...vem vet? 😉



Efter lunchen splittade vi upp oss, Molly ville se Eiffeltornet (hon minns inte förra gången) och killarna ville kolla på en specifik gata som skulle innehålla mycket fin graffiti. Vi tog lite tunnelbanor och kom till rätt gator, tror vi. Hursomhelst fanns det en hel del graffiti. Vi gick längs Rue Saint-Maur och hittade en hel del däromkring.


Orken för det konstnärliga var inte jättestor, så efter en stund åkte vi vidare till Gare du Nord. Vi fikade lite och väntade på André och Molly som tog vägen förbi stationen där vi hade lämnat vårt bagage....


      

I grevens tid påbörjade vi incheckningen till tåget mot London. Det var en process som innebar säkerhetskontroll och två olika passkontroller! 17.13 tog vi så det snabba tåget mot London. Lite läskigt att åka under vattnet i 5 mil😱

Om någon läsare av detta funderar på att göra denna tågresa är

min rekommendation att boka biljetten i tid. Gör inte som vi och boka den bara någon dag innan avresa. Det blev vårt livs hittills dyraste tågresa...och troligen den dyraste som vi någonsin kommer att köpa...


    


Stationen London St Pancras där Euroline ankommer, jättefin station!


Nu har vi installerat oss på hotellet i London, ett Crown Plaza vid Kings Cross. Vi har också ätit en enligt engelsmännen sen middag...i form av Fish and Chips.


Laddar för en dag i denna storstad i morgon 😊


Hälsar Carita




Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards