Alla inlägg den 4 augusti 2019

Av Carita - 4 augusti 2019 18:03

   

Pustar ut efter en varm dag i närheten av Marseille! Vi tog oss hit med tåg från Nice ingår eftermiddag. Tre timmars tågresa med ett fräscht tåg, barnen ville ha platser på övervåningen och de fick de 😊.


   


Vacker vy som vi passerade med tåget!


Med hjälp av taxi tog vi oss till hotellet, ett Ibishotell som jag spanat in relativt nära det mest populära strandområdet. Jag trodde att jag hade bokat ett familjerum....men det visade sig vara tre dubbelrum. Som alltid i Frankrike är de strikta med antal personer i varje rum, och så även vid denna bokning. Rummen ligger bredvid varandra, har AC och är fräscha. 

Vi fixade oss i ordning och promenerade sedan mot stranden där det ligger en massa restauranger. Partystämningen var intensiv på vissa av dem, men vi hittade en lite lugnare restaurang. På min lista över saker att äta i Frankrike finns bland annat Moules Marinee. Så en sådan beställdes. Barnen beställde alla tre en rejäl grillad köttbit... När maten kom blev barnen besvikna, grillningen av köttet smakade konstigt. Så det blev ett litet antiklimax där. Mina musslor var goda och fint kokade, men det kändes som att de inte hade kokats i varken vin eller kryddor. När personalen frågade hur maten smakade var vi ärliga och försökte beskriva upplevelsen. Vi erbjöds nytt kött, men barnen hade börjat blir mätta så vi tackade nej. Den stora behållningen vid middagen var att sitta och se en fantastisk solnedgång. Ljuvligt vackert!


 

Idag var målet att kombinera klippbad med hiking i ett naturreservat i närheten. Tyvärr hade Molly drabbats av magproblem, så hon kunde inte åka med. Jag, Felix o Robin packade och handlade matsäck. Beställde sedan en taxi som skulle ta oss till starten av ett trailspår i staden Cassis. Chauffören var trevlig, men vi hade lite svårt att föra ett samtal då jag inte pratar Franska. Med teckenspråk och ett fåtal ord lyckades vi besluta vilken väg han skulle köra. Det blev den vackra kringelikrokvägen mot Cassis! Ljuvliga vyer utspelade sig över berg, hav och ökenliknande landskap.

 

Marseille från bilvägen 😊


Väl framme i Cassis startade vår vandring. Varmt var det! Och fel gick vi ett par gånger! Denna dam med dödsskräck blev lite rädd några gånger när vi gick vid branta stup...men överlevde lyckligtvis! 😀


Efter endast 4.5 km kom vi till en vacker vik med klippor längs sidorna där vi stannade. Här kunde det äntligen bli lite bad med hopp från klippor! Vattnet var underbart svalt och otroligt klart. Vilka fina platser det finns på denna jord!


   

En liten strand inne i staden Cassis, där vandringsspåret startar. 




En stor det av sträckan vi gick var längs en djup vik med båtar.   

Jag och Robin efter ett par km i värmen. 


 

Felix hoppar i badet från vår liggplats på klipporna. 


Efter några timmar vandrade vi tillbaka och SMSade längs vägen vår chaffis från morgonen, så att han kunde skjutsa tillbaka oss. På pricken 16.45 fanns han på plats i sin lilla bil för att ta oss tillbaka till hotellet. 


Nu är vi glada att ha återförenats med Molly o André som haft en mysig dag vid hotellets pool. Molly mår redan mycket bättre! 

Dags för middag nere vid stranden igen. Vi väljer en annan restaurang ikväll 😉


Kram och hejdå så länge!

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards