Alla inlägg den 1 mars 2016

Av Carita - 1 mars 2016 09:50

 

Hej hej!


Vi har lyckats ta oss ut på en löptur när solen är på väg ned. Då är det en aning svalare, men ändå galet varmt! Bilden ovan från den första löpturen då André kom med, han kom ju lite senare hit på grund av jobb. 

Många sitter vid barerna på stranden och dricker en drink vid den tiden, vi hoppas på att höra det vi också, någon dag...


Nedan ses en rätt som ofta någon av oss beställer, en soppa med kyckling och nudlar. Nu har till och med barnen börjat beställa den ibland. En maträtt kostar ca 50 kronor, ibland billigare om det är "Thai-mat". 

  

       Middag på stranden på en av restaurangerna på Long beach. Barnen roade sig med att leta krabbor under tiden vi väntade på maten. Sedan blev det eldshow som också roade en stund.    

Edwins dröm var att åka en "riktig" tuk-tuk, alltså en liten mopeddriven taxi som maximalt rymmer 5 personer. Så det gjorde vi in till byn igår. Fart, fläkt och grus i ögonen bjöds vi på.       

Till efterrätt igår skulle barnen få Thai-pannkakor, detta tillagas vid vägkanten i området där vi bor. Det var med stor fascination barnen såg när kvinnan trollade fram degbollar som på sekunder förvandlades till millimetertunna pannkakor. Till dessa givetvis Nutella! 

Nedan ses Molly med sin pannkaka i den autentiska Thailandsmiljön (elkablar som hänger fritt och allmänt stök), nöjd och glad med den glittriga aftonklänningen!

   

Ja, så mycket mer händer inte. Vi badar, badar och ligger med böcker i skuggan. I morgon (onsdag), ska vi åka på en heldagsutflykt för att se några andra öar. Det blir trevligt för den här rastlösa själen :-).

 

Hälsar Carita


Ovido - Quiz & Flashcards